English / USA English / UK | GB Limba romana / Republica Moldova Limba română / Romania Hungarian / Magyar nyelvü  EU / European Union

:: DIOSOFIE: Filosofia Divină ::

~ Tratate, cursuri, seminarii și disertatii de DIOSOFIE și parapsihologie, pt cunoaștere adevărată și pt ascensiunea Dvs. spirituală ~
Page
Menu

Teoria Tatvică

.


Tratate și disertații de Diosofie | Filosofie Divină

Teoria TATVICÃ (2)


Este important ca omul sa cunoasca tainele și adevărurile Lumii și a Universului, pentru ca aceasta este singura cale, care ne arata scopul și telul corect ce trebuie urmat și atins.
Cercetarile stiintifice ocultesunt singurele care ne conduc catre acest tel.

Datorita atractiei fortelor antagoniste divine,monada dumnezeiasca/divina paseste in involutie, pentru ca datorita evolutiei, ca fiintaconstienta asemanatoare lui Dumnezeu sa revina la punctul de pornire.
Asa se naste dinconstiinta divina a Totului, constiinta dumnezeiasca individuala.

Sunt teorii oculte carenumesc acest lucru "cadere", dar noi vedem aceasta ca pe o 'coborâre în materie'.

In activitateainvolutiei și a evolutiei, un rol mare il au vocalele: A, E, I, O,U.
Cele cinci vocalereprezinta cele cinci elemente ancestrale, și anume:

1. focul
2. focul + eterul
3. focul + eterul + apa
4. focul + eterul + apa+ aerul
5. focul + eterul + apa+ aerul + pamantul

Elementele 6 și 7, care ne sunt necesare armoniei elementelor, inca nu le cunoastem; vom face cunostinta cu ele doar in urmatoarea rasa, a sasea.

Exista un sonet despreA, E, I, O, și U care sustine ca acestea produc o anumita culoare și un sunet specific,care corespunde emisiei de culoare și sunetelor produse de elementele ancestrale.

Pentru a intelege TATVELE, e nevoie de cunoasterea intr-o anumita masura a cromaticiiculorilor (vezi pagina aferentă).

Ce este de faptcromatica?

Stiința spirituală cunoaste o singura culoare de baza: albul, care este de fapt unul din aspectele principiului suprem a lui Dumnezeu.

În aceasta culoare exista toate celelalte culori, depilda cele 3 culori de baza: galbenul, rosul și albastrul.
Sa ne inchipuim un triunghi deculoare alba stralucitoare din care, datorita vibratiei, se cristalizeaza rosul, galbenulși albastrul.

Daca intersectam aceste 3 culori, vor aparea culorile combinate: verdele dingalben și albastru, violetul din rosu și albastru, portocaliu din rosu și galben.
Daca peacestea le intersectam, in mijloc se va forma indigoul.

Si acum, sa vedem planetele sistemului nostru solar.
Asemenea Pamantului, șipe celelalte planete exista viata, pe unele mai dezvoltata, iar pe altele mai putindezvoltata (desigur in alte forme, decat pe Pamant).

Fiecare planeta isi are propriul ei spirit conducator, care nu poate sa renunte laactivitatea din cadrul planetei, pana cand planeta nu se va contopi cu Totul și pana candnu va reusi sa ridice fiintele de pe planeta, pana la urmatoarea treapta de evolutie.
Fiecare planeta isi arepropria emanatie de energie, propria radiatie.
Aceasta depinde de natura planetei.

Astfel:

Saturn – indigo
Marte – rosu
Jupiter – albastru
Venus – galben
Mercur – violet
Luna – verde
Soarele –portocaliu
Pamantul – maro

Aceste culori cosmice reprezinta cromatica planetară.

Corpul fizic al forteispirituale ce activeaza in planeta, este tocmai materia densa a planetei respective.

Sa neinchipuim Soarele ca fiind foc, apa, eter, etc., din care se formeaza corpurile tuturorplanetelor, iar datorita emanatiilor lor, se creaza armonia cromatica planetara.
Un om aflat in primul stadiu de clarvedere vede deja 12 culori, care nu sunt accesibile omului de rand.

Culoarea este un lucru relativ și -dupa cum stim- depinde de frecventa de vibratie, deschimbarea de frecventa, de numarul ei și de multe altele.
Trebuie sa ne fie claracromatica planetara pentru ca altfel nu vom stii de pilda, de ce vibreaza Saturnul inindigo, Marte in rosu, Jupiter in albastru, Venus in galben, Mercur in violet, Luna inverde, Pamantul in maro, iar Soarele in portocaliu.

Daca vrem sa obtinem un efect de magie alba, atunci, in vibratia cosmica -pe langa armoniaculorilor- trebuie sa fim atenti și la armonia numerelor.

Ce inseamna asta?
Legeaarmoniei numerelor e frumoasa, dar este un lucru -destul de- dificil.

Cel care s-a ocupatdeja cu invatatura spirituala care vorbeste despre cat de mare putere- și forta are uncuvant rostit in emanatia cosmica, acela trebuie sa-si dea seama ca, daca un cuvant rostitare o influenta atat de mare, atunci și literele din care este compus cuvantul, trebuie saaiba o forta individuala din care se construieste forta colectiva a literelor.

Daca ne-am insusitaceasta idee, atunci vom intelege semnificatia Kabalei.
Kabala nu e altcevadecat forta, sau puterea celor 22 de litere ale ABC-ului (alfabetului).

De ce amintim doar 22 de litere?
Unele limbi au mai multde 22 de litere, iar altele au mai putin de 22 de litere.
Alfabetul din ale carui litere, mai precis din numerele corespunzatoare literelor, dupaperceptele Kabalei, se nasc forte cosmice, se numeste alfabetul "solar" cu 22 de litere.

Ce numim lumină solară?

De pilda Soarele arepropria sa lumina solara, pe cand Pamantul are lumina imprumutata de la Soare; deci, incazul Pamantului putem vorbi de lumina telurica; de aceea, lumina tuturor planetelor,exceptand Soarele, poarta numele de lumina telurica.
Tot asa, alfabetul,care prin cele 22 de litere poate sa exprime totul, este numit solar, alfabetul solar.Acest alfabet contine acele forte cosmice, care prin vibratia lor obtin anumite efecte inCosmos.
Acest lucru ne atentioneaza "ai grija omule, nu blestema", pentru ca un cuvantrostit nu se opreste, deoarece ca urmare a fortelor cosmice, actioneaza in spatiu și secupleaza pe baza anumitor legi specifice. Cuvintele poarta blestemul traversand eterul,cand sus, cand jos. Blestemul ramane la nivelul de jos, iar cine e in drumul lui, cine segaseste in calea lui, va prelua blestemul și va suferi sub el, sau daca nu îi esteadresat (sau nu-l atrage), atunci il va arunca inapoi, pe directia de unde a venit.

Daca cineva poate sa evolueze sufleteste și spiritual pana acolo incat sa simta efectul vibratiilorcosmice, atunci acea persoana poate Kabaliza, isi poate potrivi viata in vibratiilelegilor literelor și cifrelor.

Ce este de fapt TATVA?
E o vibratie eterica,care se modifica pe baza unei minunate legi, la fiecare 60 de minute.
Timpul cuprins intre 60de minute se numeste in limbajul de specialitate; GARY.

Iata o definitie: TATVAeste respirația Totului.

Am mai amintit acestlucru atunci cand am vorbit despre conceptul de Dumnezeu, și am subliniat ca nu existaFiinta Prea Înaltă sau Maestru care ar fi gasit in spatiu altceva, decat o permanentamiscare ritmica, o respiratie.
Acesta este lucrul care umple Totul; acest lucru dă viațătuturor.

TATVA inseamna o forma de miscare, care ia fiinta in momentul concepției și continua inuterul mamei, chiar atunci cand fetusul nu este inca embrion.

Sunt dati 2 poli –tatal și mama, pozitivul și negativul.
Tatal reprezinta creierul, iar mama inima.

Inaceasta polaritate intra suflarea (suflul), mai intai, datorita mamei, este conceput,devine embrion, iar apoi se transforma in om, iar cand se realizeaza prima inspiratie aaerului, se racordeaza la TATVĂ.

Horoscopul este in legatura cu TATVA, deoarece sintetizeaza numerele, timpul de vibratieși intensitatea vibratiei tuturor planetelor, precum și orientarea energiei vitale pranice in chakra splinei.
Am mai vorbit desprefaptul ca prana este emanata de Soarele vizibil și este orientata catre splina, fiind filtrata de catre Luna.

Energia pranică intra in corp prin chakra splinei și sediferentiaza in mai multe TATVE, care are fiecare un numar de vibratie specific șiindeplineste sarcini specifice, diferite de celelalte TATVE.

TATVA regleaza periodic in organismul uman cele 4 elemente ancestrale eterice ale AKASHEI:eterul reflectoriu (eter reflectoric), eterul (de) lumina, eterul chimic- și eterul vietii-eterul vital-.
Aceasta reglare serealizeaza cu ajutorul celor 4 elemente: focul, apa, pamantul și aerul.

Aceste TATVE, pe masura ce intra, coboara in atmosfera Pamantului sub forma de vibratii pranice, sediferentiaza și se transforma in TATVELE focului, apei, pamantului și aerului; astfelactioneaza asupra organelor de simt ale omului, sub forma mirosului, vazului, pipaitului,etc.

In total sunt 9 TATVE, dar noi vorbim doar de 5 dintre ele, care sunt in stransa legaturacu cele 5 elemente ancestrale: focul, apa, pamantul, aerul și eterul.

Tabelul următor ne arata cate minute vibrează o TATVA in organismuluman in decurs de 1 ora pamanteana, și asupra carui organ actioneaza:
Vezi tabelul nr.1

Calitatea și cantitatea frecventei vibratiilor TATVEI decid functionarea normala saugresita, "anormala" a respectivelor organe de simt.
Numerele vibratiilorsunt aceleasi pana cand elementele eterice din AKASHA asigura acest lucru.

Daca numarul vibratieis-ar schimba intr-o fractiune de secunda, atunci omul ar inceta sa mai auda, sa mai simtagustul, sa mai vada, sa mai pipaie sau sa mai simta mirosul. Iata cum omul"atotputernic" ar deveni in cateva clipe surd, orb, etc.

Din urmatorul tabel vom afla care dinte TATVE isi incepe prima emanatia (radiatia), larasaritul soarelui, in functie de zilele saptamanii:
Vezi tabelul nr.2

Cele 5 eteruri (elemente eterice) dezvolta organele de simt ale omului in functie detabelul de mai sus.
Cel de-al 6-lea organ de simt al omului aflat in evolutie esteclarvederea, iar cel de-al 7-lea este clarauditia.
Aceasta este urmata de clargustarea,clarpipairea și in final de clarmirosirea.

Acest lucru il putem observa la insectele care-si simt perechile de la cateva sute dekilometri distanta, sau la viespe, care simte dulciurile de la o distanta de mai multikilometri.
De pilda, la caine,organul de simt al mirosului este mult mai dezvoltat decat la om.

Sunt oameni care ausimtul mirosului foarte slab dezvoltat sau altii la care mirosul nu functioneaza asa cumar trebui; tot la fel se poate vorbi despre insuficienta dezvoltare sau proastafunctionare a celorlalte simturi.

Omul respira timp de 1ora doar pe o nara, iar apoi timp de 1 ora doar pe cealalta; efectul emanatiei TATVICE seschimba la fiecare 60 de minute de la o nara la cealalta, fără ca omul sa constientizezeacest lucru.

Care este ratiuneaacestei schimbari?
Daca inspiram pe naradreapta, atunci din forta pranica universala coboara pe coloana vertebrala un curent electric pozitiv, pana la chakrabazala dreapta, sau mai exect pana in partea dreapta a chakrei de baza, acolo unde se aflaenergia Kundalini.

Daca respiram pe narastanga, atunci un curent electric negativ va cobora in partea stanga a chakrei bazale.
Acest curent o putem numi fluid electric.
(Sub acest nume și notiune sa nu intelegemcurentul electric, chit ca este analog cu el).

Prin respiratia pe naradreapta, ajunge in chakra de baza curent electric pozitiv, Solar, iar prin respiratia penara stanga ajunge in aceeasi chakra curent electric negativ, Lunar.
Nara dreapta facelegatura cu Energia Solara, iar nara stanga cu emanatia Lunii.

Din cele spuse pana acum reiese ca și plamanii omului sunt incarcati cu curenti electricipozitiv și negativ.
Aceasta forță a vieții este alimentata mereu de catre Forta UniversalaDivina și Dumnezeiasca.

Functionarea inimii este asigurata de TATVA, care transforma energiavitala universala in energie electro-magnetica cea mai potrivita organismuluiomului respectiv.

Atunci cand emanatiasau radiatia TATVICA, functioneaza gresit (probabil din motive karmice) atunci se rupeechilibrul electro-magnetic in organul respectiv și apare boala.
Vindecarea organuluitrebuie facuta in minutele stabilite din ziua respectiva, printr-o puternica concentrarementala asupra TATVEI care lucreaza pe organul cu pricina.

In linii mari, TATVA functioneaza ca un aparat de emisie-receptie, dar bineinteles catrebuie sa cunoastem pentru aceasta sistemul nervos uman, care se imparte in doua mariparti: sistemul nervos central, inchis intr-o carcasa osoasa, și sistemul nervosperiferic, care realizeaza legatura dintre sistemul nervos central și diferitele puncteale corpului, acest lucru depinzand de provenienta nervilor – din maduva cerebralasau din maduva spinarii – denumindu-se astfel: sistem nervos cerebral sau sistemnervos al maduvei spinarii.

Cele doua formeaza impreuna Sistemul cerebrospinal, car esteopusul sistemului nervos simpatic, care stapaneste musculatura și portiunile din jurulvaselor de sange.

Spre deosebire desistemul cerebrospinal, cel simpatic nu are nervi care sa provina din sistemul nervoscentral, ci acestia sunt prelungirile unor noduli nervosi de sine-statatori. Dar cele douasisteme nervoase se afla intr-o permanenta colaborare.
Canalul central almaduvei spinarii se continua și in interiorul maduvei cerebrale și se termina in patruorificii comunicante, in asa-numitul stomac al creierului.

Sistemul nervos simpaticprimeste foarte mult ajutor de la nodulii nervosi de la gat și piept.
Ramurile sale suntnervii de jos ai inimii, care impreuna cu mai muti nervi simpatici se orienteaza catreondulatia aureolei, pentru ca impreuna cu nervii de sus ai inimii sa ajute in activitateaplexului cardiac.
Nervii se intind de o parte și de alta a coloanei vertebrale, pana lacapatul ei și sistemul lor este alcatuit din noduli nervosi ai caror numar esteaproximativ egal cu numarul vertebrelor.

Unii dintre acestinoduli se pot uni intr-un nodul mai mare. Din fiecare nodul pornesc cel putin 4 ramuri: oramura o ia catre nodulul aflat deasupra, o alta ramura catre nodulul aflat sub nodulul dela care au pornit ramurile in discutie, a treia ramura se leaga de unul din nerviicerebrospinali, iar a patra ramura se cupleaza la vreo fibra musculara.
Si tot asa, fiecarenerv al unui nodul se cupleaza in locul potrivit, in functie de numarul TATVEI.

Stiinta oculta a sustinut inca inaintea stiintei exacte ca pe coloana vertebrala exista uncanal ce porneste din cerebel și se intinde pana la osul sacru, acest canal are vertebrein care sunt fixate chakrele.

Noi am invatat pana acum despre 7 chakre (vezi pagina respectiva), dar coloanavertebrala are 31 de vertebre carora le corespund 31 de chakre.
Aceste 31 de chakre suntcorespondentul a 31 de rasarituri de soare.
Sa nu ne induca in eroare faptul ca exista luni cu 28, 29, 30 și 31 de zile, pentru ca in TATVA acestea se echilibreaza.

Legatura dintre chakreși vertebre se numeste Prana (Energie Vitala).
19 se afla in inima și in craniu, 12 perechi de nervi corespund celor 12semne zodiacale.

Fiecare pereche de nervi corespunde unei zodii.
E un fapt cunoscut caomul se afla pe Pamant, iar zodiile penduleaza in jurul lui, fapt care creaza o asemeneaatractie-respingere, incat trebuie sa inspiram pentru a putea respira.

Noi nu percepemmiscarea pamantului, dar aceasta miscare are multe consecinte, iar rolul TATVEI este sa le echilibreze, sa le regleze, de aceea exista emanatia TATVICA.

Cand Pamantul paseste(intra) intr-o zodie, atunci El se cupleaza la un curent electric potrivit Lui și peparcursul unei luni de zile va prelua emanatia pranica a acelei zodii.

Am amintit deja caodata cu rasaritul soarelui se naste și efectul TATVEI asupra primei chakre, iar la apusulsoarelui acest efect dispare.
Prin intermediul chakrei inimii, emanatia electromagneticapatrunde in vasul de sange.
Aici, in 56 de minute și 4 secunde, curentul electric și cel magnetic se echilibreaza.

Emanatia TATVICAnegativa venita de la Luna circula prin 12 chakre; aceeasi vibratie patrunde dintr-ochakra in alta și avanseaza apoi mai departe.
24 de minute de miscare TATVICA in corpul omului reprezinta 4 minute in eter / Akasha.

Este important de stiut ca in 60 de minute se desfasoara sau actioneaza toate TATVELE.

Teoria TATVICA e unlucru destul de complicat deoarece trebuie sa cunoastem cele 7 secrete ale Lunii, caresunt strans legate de aceasta teorie.

Despre aceasta vom vorbi alta data.
Deocamdata e deajuns sa stim ca in sistemul nervos uman sunt 50 de canale principale și multe zeci de miide canale secundare.
Nervii sunt in numar de 727.210.206.


Pana aici tine teoria, dar ce foloase avem noi din ea?
Cum poate omul sa utilizeze aceastarespiratie ritmica in folosul sau, in scopul evolutiei?

Prima parte, cea maiimportanta, este aceea ca prin respiratie ritmica, cu ajutorul meditatiei, putem ajungeintr-o stare mai calma, mai linistita, izolandu-ne de efectele lumii exterioare asupranoastra.

Utilizand TATVA pot fiinvinse, eliminate și prevenite toate bolile și neajunsurile organelor de simt.
Esteimportant sa stim sa tinem in echilibru cele 2 tipuri de emanatii, sau daca acest echilibru s-a rupt, atunci sa fim capabili sa-l reechilibram.

In fiecare zi a saptamanii, odata cu rasaritul soarelui, se poate calcula cu exactitatecand actioneaza fiecare TATVA asupra noastra.

In acel moment, cu ajutorul concentratiei,putem sa ne autovindecam, deoarece vibrația TATVICĂ nu mai actioneaza spontan, ci constient asupra organului respectiv.

Momentul in care rasare soarele il putem afla din Efemeride,din calendare, din ziare etc.

Trebuie sa stim cand anume coboara pe coloana vertebralafiecare TATVĂ și de acolo sa o trimitem cu ajutorul vointei și a gândului catre partea de corp dezechilibrată /bolnavă.

Cautam zilele, de pildaTATVA care actioneaza asupra vazului apare lunea, apoi stabilim minutele și utilizamemanatia TATVICA.
Trebuie sa stim care, cand și cate minute actioneaza, pentru ca adunandminutele sa obtinem 60 la numar. 
Exemplul nr.1
Daca, de pilda, cineva e epuizat, obosit sau distrus, cu ajutorul exercitiului de acest fel, isi poate reveni in -doar-cateva minute.

Obs:
În cazul acesta Echipamentele de Energie- și Forță Vitală cu Generatoarele de Energie Vitală Pranice integrate, vor fi setate pe o frecventă mai mare.

Arta Yoga consta in utilizarea inteligenta și constienta a TATVEI de catre yoghin.
Respiratia pe gura este interzisa, gura nu e creata pentru a se respira pe ea.

Vom aminti in continuare acele minute din zi cand TATVA are efect asupra organismului uman.

In minutele de emanatie ne putem autovindeca daca vom conduce -conștient!- TATVA de la splina, undeTATVA se cupleaza cu organismul, prin coloana vertebrala, catre organul bolnav sau parteade corp bolnava.
Acolo, ne inchipuim cum fortele TATVICE regenereaza celulele bolnave, cumaceste forte ajuta la restabilirea echilibrului electromagnetic al organului bolnav.

Dupa cateva exersari vom simti cum organele noastre se insanatosesc.
Pe zi ce trece ne vom simti din ce în ce mai bine, și tot mai bine.

Emanatia TATVICA incepe odata cu rasaritul soarelui și tine pana la apusul său.
Momentul rasaritului și cel al apusului se pot afla din efemeridiane, calendare, ziare etc.

In total sunt 60 de minute de actiune.
Acest lucru se repetadin ora in ora.

Aceste exercitii le putem face continuu timp de 60 de minute, sau separat in minutelepotrivite, cu conditia sa incepem și sa sfarsim exercitiile exact in minutele date.

Vindecarea cu ajutorulTATVELOR nu se refera doar la cele 5 organe de simt.

Din momentulrasaritului de soare trebuie sa calculam minutele respective.

Din 'Tabele' aflam pentrufiecare TATVA momentul cand coboara pe coloana vertebrala.
De la ultima vertebra, de jos -in gand- putem conduce TATVA catre partea de corp bolnava, in interiorul acestei parti.

Exercitiul nr. 2

Vindecarea celor 5 organe de simt a fost deja amintita in tabel.
Este foarte importantastabilirea exacta a momentului in care incep minutele ce ne intereseaza, pentru incepereaexercitiilor.

Aceasta teorie cat și exercitiile prezentate sunt simple, usoare și foarte eficiente!


Obs.:
În cazul exercitiilorși a procesului de autovindecare Echipamentele- și Generatoarele de Energie Vitală se reglează pe frecventa cea mai joasă, iar Echipamentele Mentale pe unele dinte frecventele de 3.5Hz, respectiv 7.83 Hz, deasemenea Dispozitivelor Radionice propulsate cu Energia Vitală.

  - ! -      

       ~* ~


© Copyright. Toate drepturile rezervate!


 « Pagina anterioară ^ Începutul paginii ^ »
Page
Menu

Powered by CMSimple: Small, Simple & Smart, with no database! | Template: ge-webdesign.de

DIOSOFIE: Filosofie Divină  |  diosofie.ro
~ Tratate, cursuri, seminarii și disertatii de DIOSOFIE și parapsihologie, pt cunoaștere adevărată și pt ascensiunea Dvs. spirituală ~
~ Cunoaștere și înțelepciune: Asigurați energie- și forță(vitală) gândurilor Dvs. pozitive și ideilor constructive pentru a se manifesta ! | Energie-, Putere și Vitalitate pt protectia Dvs. energetică, și pt succesul Dvs.! | ENERGIA VITALĂ: Forța și Puterea Energiei Universului, acum, la indemâna Dvs.! ~
(diosofie, diozofie, diosof, filosofie divina, parapsihologie, ezoterie, esoterie, esoteric, energie vitala, forta vietii, orgon, od, radionica, mental, apavie, dezvoltarea sinelui, dezvoltarea personalitatii, stiinta oculta, ezoteric)
:: Tratate, cursuri, seminarii și disertatii de DIOSOFIE (Filosofie Divină) și parapsihologie, pt cunoaștere adevărată, și pt progresul- și ascensiunea Dvs. spirituală ! ::
DIOSOFIE | Filosofia DIVINĂ Tratate, cursuri, seminarii și disertatii de DIOSOFIE și parapsihologie, pt progresul- și ascensiunea Dvs. spirituală !
:: DIOSOFIE | Filosofia DIVINĂ | Tratate, cursuri, seminarii și disertatii de DIOSOFIE și parapsihologie, pt progresul- și ascensiunea Dvs. spirituala | Echipamente de Energie- și Forță Vitală alimentate- și acționate cu Generatoare Orgonice, Generatoare Pranice și Generatoare Chi / Qi, integrate, confecționate și manufacturate de Inventator; din super-matricea de mixtură de materiale speciale Orgonite® (Orgonita™) & SuperOrgonite® | Diosofie .ro ::
[ diosofie.ro / Teoria Tatvică  { Contact :: Email :: Hartă site # 107640 - 35.175.180.108 :: (162.213.253.100) :: diosofie.ro/Diosofie---Filosofia-Divina-Teoria-Tatvica | clouds_2colsR_960-ro | DIOSOFIE | DIOSOFIE .ro | www.diosofie.ro {ŁCMSimple content--Ł | IMG:(abs):e-v--r/uf/pgs-r | Pgs-r:(abs):L-E--c/uf/pgs-r} :: diosofie.ro / Teoria Tatvică ]
.
  .  
Echipamente generatoare de Energie Vitală & Forță Vitală,
în serviciul Dvs., încă din anul 1998 pe InterNET, în ajutorul- și sprijinul Dvs., pentru vitalitatea-, succesul, siguranța- și protecția Dvs. energetică !
Up...