English / USA English / UK | GB Limba romana / Republica Moldova Limba română / Romania Hungarian / Magyar nyelvü  EU / European Union

:: DIOSOFIE: Filosofia Divină ::

~ Tratate, cursuri, seminarii și disertatii de DIOSOFIE și parapsihologie, pt cunoaștere adevărată și pt ascensiunea Dvs. spirituală ~
Page
Menu

Puterea creatoare a gândului

.


Tratate și disertații de Diosofie | Filosofie Divină

Diozofie | Filozofia Divină


Puterea creatoare a gândului


      
.....................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
............................................................................................................................................
.....................................................................................  (prima parte cenzurata de catre noi...)


....... gândul are putere creatoare deoarece s-a nascut din utilizarea unei forte aflatein corpul nostru, și anume, o parte a fortei sexuale.
La fel, și cuvantulrostit are putere creatoare, deoarece -inclusiv laringele- este tot rezultatul utilizarii fortei sexuale dincorpul nostru.

Ce rezulta de aici?
Daca vom conserva oparte a acestei forte creatoare, atunci vom avea o cantitate mai mare de forta ladispozitia procesului de gandire și astfel mentalul nostru va fi mai mare -și mai puternic- decat cel alindivizilor care -abuzand de aceasta energie- isi risipesc energia sexuala.

Aceasta forta sexuala economisita, trebuie folosita in mod constructiv in activitateaintelectuala.
Energia sexuala economisita trebuie transformata (și sublimată!) in scopul utilizarii ei inslujba omenirii.

Daca nu e folositaatunci poate crea -mari- dereglari in psihicul uman. Daca doar o pastram in noi, stocata,pot aparea -foarte usor- dereglari de tip mental și emotional.

Gândirea este un proces foarte complicat, care utilizeaza atat creierul fizic cat șicreierul eteric, dupa cum vom vedea; dar foloseste deasemenea atat corpul astral cat și -desigur- pe cel mental.

Procesul este următorul:

Ca și Ego-uri, noi ne desfasuram activitatea in stratul superior / abstract -fin- almentalului, in 'materia' acestuia.
Aici, noi observamlumea exterioara prin intermediul corpurilor noastre, adica o sesizam cu ajutorulorganelor noastre de simt.
Din imaginile create astfel putem deduce esenta lucrurilor; aceste deductii sunt idei, au o natura abstracta.

Cu ajutorul vointei,noi proiectam aceste idei prin mentalul nostru, iar in mental, ele iau o forma concreta ca 'forme-gand', in timp ce-si aduna din stratul mentalului-concret, 'materia' (energia) mentală necesara.

Apoi, aceasta formă-gând, -prin utilizarea legii atractiei- va prelua și 'materia' astrală din stratul astral, iar cu ajutorul ei va crește și se vaintari.
Astfel vom obtine o forma-gând compusă, care este capabila sa actioneze asupracreierului eteric, și sa conduca forta vitala prin centrii nervosi necesari și prin nervi,catre nervii motori, astfel luand nastere actiunea, fapta.

Daca gandurile noastre sunt pline de frica, ingrijorare, probleme, atunci efectul lorasupra corpului nostru astral va fi dezavantajos din punctul de vedere al dezvoltariisufletesti.
Daca avem o problema, sau suntem suparati, atunci corpul nostru astral nu vacurge in valuri, ci va fi plin de vartejuri dezordonate.
Acest lucru ingreuneazainaintarea omului in orice incercare a sa de a scapa de probleme, și de suparari.

Starea aceasta de ingrijorare și de tristete, este asemanatoare cu starea de inceput deinghet al apei ca urmare a scaderii temperaturii.

Datorita vartejurilor din astral, provocate de teama, ingrijorare, tristete, etc, omul vadeveni sceptic, cinic și pesimist, iar aceasta stare este asemanatoare cu starea inghetataa apei, deoarece corpul astral al acestor oameni e lipsit de miscare și orice am face, nureusim sa schimbam aceasta stare sau situatie.

Sa intelegem deci, ca, ori de cate ori ne lasam prada unor sentimente de tristete, teama șialte probleme, ne inghetam materia astralului, iar aceasta stare ne conduce la separareade iubirea, simpatia și dorinta de a ajuta, a lumii inconjuratoare.

Doar noi insine putemsa ne ajutam in astfel de situatii; sa incercam sa fim mereu vioi, voiosi și optimisti,chiar și atunci cand ne ajung din urma neplacerile.
Tocmai -și de aceea-, sa incercam sa zambimmereu -sincer-, aceasta e singura modalitate care ne va ajuta in astfel de situatii.

Mentalul subconstient este factorul foarte important al evolutiei noastre.
La orice inspiratie,aerul ce patrunde in plamani, duce cu el o imagine amanuntita a mediului nostruinconjurator. Cel mai mic gand, cea mai mica emotie, patrund in plamani, de unde ajung in sange.

Sângele este produsul cel mai inalt, cel mai valoros al corpului eteric. (!)
Imaginilepreluate de sange din plamani sunt duse mai departe și raman imprimate in atomii negativiai corpului eteric, pentru ca dupa moartea corpului fizic sa fie "judecatorii"omului in respectiv.

Daca cineva creaza o forma-gand, fie ea creatoare, fie distrugatoare, de natura pozitivasau negativa, și o trimite pe aceasta in Univers; atunci cand acea forma-gand isi terminaactivitatea, ea se va intoarce la creatorul ei, purtand cu ea urmele de nesters aledrumului sau; reusitele sau nereusitele formei-gand sunt pastrate in atomii negativi aieterului reflectoriu, care este un fel de jurnal al vietii omului ganditor, cu gandurile,sentimentele, dorintele, intentiile, vorbele, faptele sale.
Jurnalul acestareprezinta baza karmica a unui viitor mai apropiat sau mai indepartat.

Trebuie sa mai stim ca gandirea umana rarefiaza, digera, tesuturile corpului fizic.
Astazi, chiar și stiinta exacta recunoaste ca gandurile negative, distrugatoare, ca depilda teama, ingrijorarea, anxietatea, slabesc sistemul imunitar al corpului fizic, iaracest lucru poate provoca rapid aparitia diferitelor boli.

Sa observam cum aceioameni care zambesc des, sunt boemi, plini de voie buna – bineinteles ca nu-iincadram aici pe lenesii delasatori – care rar "se inmormanteaza" inganduri negative, isi pastreaza vitalitatea formelor-gand, sunt capabili de viata și au osanatate mult mai buna fata de cei din categoria opusa.

Daca gandurile noastresunt pline de iubire, intentii bune, dorinta de a ajuta, daruire, atunci vom provoca șivom extrage din altii, spre persoana noastra, aceleasi tipuri de ganduri, si-i vom atragecatre noi pe acesti oameni.

Din cele spuse panaacum putem concluziona ca datorita gandirii abstracte, omul poate ajunge pana acolo incatsa se ridice deasupra problemelor zilnice ale lumii materiale și asa, omul poate sa intremai usor in legatura cu lumile mai inalte, cu lumile astrala, mentala și cauzala. (!)

Daca avem grija, ca in gandurile noastre sa pastram optimismul, veselia, dorinta de bine,intelegerea, dorinta de a ajuta, slujirea altora, atunci aceste ganduri vor coloraatmosfera noastra, starea noastra de spirit.
Daca corpul nostrufizic se formeaza pe baza unei reguli cosmice, in functie de comportamentul nostru mental,atunci gandurile amintite mai sus vor avea efect asupra corpului nostru fizic, a intregiinostre fiinte, și vor afecta și mediul nostru inconjurator.
Sanatatea și bunastare amateriala depind in mare masura de acest lucru.(!)

         -! -      

       ~ * ~

Pentru informatii suplimentare, vezi și pagina 'Energia Vitala & Forta Vitala' / 'Gandul și procesul de manifestare'  »»


© Copyright. Toate drepturile rezervate!


 « Pagina anterioară ^ Începutul paginii ^ »
Page
Menu

Powered by CMSimple: Small, Simple & Smart, with no database! | Template: ge-webdesign.de

DIOSOFIE: Filosofie Divină  |  diosofie.ro
~ Tratate, cursuri, seminarii și disertatii de DIOSOFIE și parapsihologie, pt cunoaștere adevărată și pt ascensiunea Dvs. spirituală ~
~ Cunoaștere și înțelepciune: Asigurați energie- și forță(vitală) gândurilor Dvs. pozitive și ideilor constructive pentru a se manifesta ! | Energie-, Putere și Vitalitate pt protectia Dvs. energetică, și pt succesul Dvs.! | ENERGIA VITALĂ: Forța și Puterea Energiei Universului, acum, la indemâna Dvs.! ~
(diosofie, diozofie, diosof, filosofie divina, parapsihologie, ezoterie, esoterie, esoteric, energie vitala, forta vietii, orgon, od, radionica, mental, apavie, dezvoltarea sinelui, dezvoltarea personalitatii, stiinta oculta, ezoteric)
:: Tratate, cursuri, seminarii și disertatii de DIOSOFIE (Filosofie Divină) și parapsihologie, pt cunoaștere adevărată, și pt progresul- și ascensiunea Dvs. spirituală ! ::
DIOSOFIE | Filosofia DIVINĂ Tratate, cursuri, seminarii și disertatii de DIOSOFIE și parapsihologie, pt progresul- și ascensiunea Dvs. spirituală !
:: DIOSOFIE | Filosofia DIVINĂ | Tratate, cursuri, seminarii și disertatii de DIOSOFIE și parapsihologie, pt progresul- și ascensiunea Dvs. spirituala | Echipamente de Energie- și Forță Vitală alimentate- și acționate cu Generatoare Orgonice, Generatoare Pranice și Generatoare Chi / Qi, integrate, confecționate și manufacturate de Inventator; din super-matricea de mixtură de materiale speciale Orgonite® (Orgonita™) & SuperOrgonite® | Diosofie .ro ::
[ diosofie.ro / Puterea creatoare a gândului  { Contact :: Email :: Hartă site # 107630 - 35.175.180.108 :: (162.213.253.100) :: diosofie.ro/Diosofie---Filosofia-Divina-Puterea-creatoare-a-gandului | clouds_2colsR_960-ro | DIOSOFIE | DIOSOFIE .ro | www.diosofie.ro {ŁCMSimple content--Ł | IMG:(abs):e-v--r/uf/pgs-r | Pgs-r:(abs):L-E--c/uf/pgs-r} :: diosofie.ro / Puterea creatoare a gândului ]
.
  .  
Echipamente generatoare de Energie Vitală & Forță Vitală,
în serviciul Dvs., încă din anul 1998 pe InterNET, în ajutorul- și sprijinul Dvs., pentru vitalitatea-, succesul, siguranța- și protecția Dvs. energetică !
Up...